ads

Hassas Terazi Nedir? Hassas Terazi Hakkında Her ŞEY!

 Tartım endüstrisinde hassas terazileri “ miktarları çok hassas bir sayıya, genellikle bir miligrama kadar tartmak için kullanılan terazi ” olarak tanımlarız . Bazen "en yüksek yükleme bakiyeleri" olarak anılırlar. Hassas teraziler, birkaç yüz gramdan kilograma kadar çok çeşitli kapasitelerde mevcuttur.

 

Hassas Terazide dikkat edilmesi gerekenler:

·         Terazinin doğruluğu, her bir okumanın ölçüm belirsizliği, yani sonuçtaki ± tolerans ile ilgilidir. Hızlı, istikrarlı bir tartım sonucu, mutlaka bir doğruluk göstergesi değildir. Doğru olmayan bir terazi, güvenilir bir şekilde tekrarlanabilir sonuçlar üretemez bu da bizi zarar uğratır.

·         Doğruluk, bir ölçümün gerçek veya kabul edilen değere ne kadar yakın olduğunu ifade eder. Hassasiyet, aynı öğenin ölçümlerinin birbirine ne kadar yakın olduğunu ifade eder .

·         Hassas terazi, 1 g çözünürlüğü ve ölçüm aralığının ± %0,1'lik doğruluğu nedeniyle ağırlıkları belirlemek için çok hassas bir ölçüm cihazıdır.

·         Çoğu durumda elektronik teraziler hatalı sonuçlar verebilecek analog terazilerden çok daha iyidirler. Elektronik terazi çok hassastır ve bu nedenle, fazla beklemeden saniyeler içinde size kesin okumalar verir 

·         Teraziyi kullanmadan önce her zaman terazinin düz olduğunu kontrol edin. 2. Asla doğrudan terazi kefesi üzerinde tartmayın. Korumak için her zaman bir parça tartı kağıdı kullanın.

Hassas terazi ne için kullanılır?

Tartım endüstrisinde hassas terazileri “ miktarları çok hassas bir sayıya, genellikle bir miligrama kadar tartmak için kullanılan terazi” olarak tanımlarız . Bazen "en yüksek yükleme bakiyeleri" olarak anılırlar. Hassas teraziler, birkaç yüz gramdan kilograma kadar çok çeşitli kapasitelerde mevcuttur.

 

Hassas terazi, katıların ve sıvıların kütlesini yüksek hassasiyetle ölçmek için tasarlanmış, yüksek duyarlılığa sahip bir tartı aletidir. Genellikle bu tip terazilerin kapasitesi daha azdır ve günlük kullandığımız terazilere göre daha küçük kütleleri tartmak için kullanılır.

 

Hassasiyet ve analitik terazi arasındaki fark nedir?

Analitik Terazi, okunabilirlik açısından hassas teraziden farklıdır. Analitik Teraziler, hassas teraziye (0,001 g) kıyasla daha yüksek bir okunabilirliğe (0,0001 g) sahiptir ve bu nedenle daha pahalı olma eğilimindedir. Ortak Analitik Terazi Uygulamaları şunları içerir: Numune Hazırlama.

Bir terazinin hassasiyeti:

·         Mikro Teraziler: Tartım terazisi türleri arasında 0,00001 g veya 6 ondalık basamağa hassas

·         Yarı Mikro Teraziler: , 0,00001 g veya 5 ondalık basamağa kadar hassas

·         Analitik Teraziler 0,01 g - 0,001 g arasında hassas standart hassas teraziler bulunur.

Analitik terazi, miligram altı aralığında kütleyi yüksek derecede hassasiyetle doğru bir şekilde ölçebilen oldukça hassas bir laboratuvar cihazıdır. Analitik Teraziler 100-500 g aralığında tartım kapasitesine ve 0,1 mg – 0,001 mg okunabilirliğe sahiptir.

 

Hassas bir teraziyi nasıl kalibre edersiniz?

1.    Kapalı tartıyı düz, sabit bir yüzeye koyun.

2.    Tartıyı açmak için ON/OFF düğmesine basın.

3.    Numaralar görünene kadar MODE ve CAL düğmelerine aynı anda basın.

4.    Terazinize uygun bir ağırlık bırakın ve yerleştirin.

 

Analitik terazi diğer terazilere oranla neden daha hassastır?

Hassas ve analitik teraziler, ortalama teraziden çok daha küçük kütleleri ölçen özel terazi türleridir. Analitik bir terazi en hassas olanıdır çünkü daha yüksek okunabilirliğe sahiptir , en yakın 0.0001g'ye kadar ölçüm yapar.

 

Elektronik teraziler tipik olarak geleneksel analitik terazilerden daha üstün bir kapasiteye sahiptir . Analitik teraziler, 0.1g, 0.01g veya 1mg'lik klasik sonuçlar vermenin yanı sıra performans gösterebilir, ancak Elektronik terazi, terazinin modeline ve tasarımına göre 3 veya 4 ondalık basamağa kadar ölçüm yapabilir.

 

Hastanelerde hangi teraziler kullanılır?

·         Tiyatro, Swab ve Cenaze Tartıları. Birçok tıp uzmanı, ameliyatta gerekli olan çeşitli tıbbi aletleri ve öğeleri tartmak için düzenli olarak yukarıdaki üç ölçek türünden birini veya daha fazlasını kullanır. ...

·         Yatak Tartı Kantarları-

·         Düz Ölçekler

·         Bebek Terazileri

 

Bahsettiğimiz gibi hastanelerin dışında hassas teraziler genellikle bir üretim ortamında hammaddeler, reaktifler ve ürünler gibi daha büyük kütleleri tartmak için kullanılır . Bununla birlikte, bir bakkaldaki ürünler veya pişirme malzemeleri gibi daha küçük kütleleri tartmak için ticari veya ev ortamlarında kullanılabilirler.

 

Peki, bakkallarda kullanılan terazi nasıldır? Bakkal terazileri nasıl çalışır?

Bakkal terazileri nesnenin ağırlığını dengelemek için basınçlı hava kullanarak çalışır ve bu nedenle nesnenin ne kadar ağır olduğunu belirlemek için gereken hava miktarı kullanılır. Basınç göstergesi daha sonra okumayı bir elektrik sinyaline dönüştürür.

 


Sonuç olarak

·         Bir terazi , bilinmeyen bir kütleyi bilinen bir kütleye karşı dengeleyerek kütleyi belirler    

·        Küçük numunelerin ölçümü için kullanılan hassas teraziler, partikül madde gibi öğelerin ağırlığını belirlemenin doğru, hızlı ve basit bir yolunu sağlar .

·        Terazi ne kadar hassas olursa, 1 g çözünürlüğü ve ölçüm aralığının ± %0,1'lik doğruluğu nedeniyle ağırlıkları belirlemek için çok hassas bir ölçüm sağlar .

·        Teraziyi denmeeden önce mutlaka terazinin düz olduğunu kontrol edin

 

 

Tuna Elektronik Hassas Terazinin Farkı Nedir?

No comments:

ads
Powered by Blogger.